Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Maskinen vasker motor- og seilbåter inntil 53 fot, med noen begrensinger. Les mer under “Kan min båt vaskes?”

Maskinen vasker de fleste motor- og seilbåter  inntil 53 fot, med noen begrensinger. Se mer under “Kan min båt vaskes?”

I år er all vask i båtvaskemaskinen gratis for deg som båteier. Det er Miljødirektoratet som støtter tiltaket og båteiere oppfordres til å droppe bunnstoffing i år, og i stede vaske båten ved behov i løpet av sesongen. 

Ca 15 min for en båt på 30 fot

Nei. Av miljøhensyn ønsker vi ikke å vaske båter med ny-påført gift. Fjorårets bunnstoff har derimot allerede sluppet mesteparten av sine virkestoffer/gift og kan dermed vaskes hos Båtvaskeriet. 

Så lenge skroget har et funksjonelt tettesjikt (primer), så holder det med jevnlig vask i båtvaskemaskinen. I prosjektet Grønn Marina på Vollen, jobber de for gode, langvarige og miljøvennlige løsninger for båteiere. 

Begroing varierer fra båt til båt og avhenger av flere faktorer som blant annet temperatur i sjøen, sol/skyggeforhold, strømninger i vannet, når sist du brukte båten, hvor raskt båten går og saltinnhold der båten din ligger. Perioden mellom slutten av juni til begynnelsen av august er verst. Følg med på skroget når det er lurt å ta en skrubbings!

Tommelfingerregel: vask ca én gang i måneden, og én ekstra gang midt på sommeren når det gror mest. 

Nei. Børstene er laget av hard plast og skroget på båten din tåler disse. 

Maskinen er bemannet på hverdager mellom 8:30 og 15:30. Vi kommer til å være åpne på kveldstid på utvalgte dager samt noen helger i løpet av sesongen. Se utvidede åpningstider i booking-kalenderen nedenfor. 

Selvbetjening kan primært utføres av faste kunder, tilhørende på Vollen Marina.

Ved å vaske bort påbegynt groe, vil du underveis i sesongen kunne opprettholde et rent skrog. Et rent skrog bidrar til økt fart og lavere drivstofforbruk. Verdifullt for deg som er glad i fart og deg som vil spare penger på drivstoff!

Resultatet avhenger av hvor flink du er til å sørge for jevn vask i løpet av sesongen. Dropper du bunnstoffet i år, og kommer til oss på slutten av sesongen med båten full av skjell, rur og sjøpølser vil resultatet bli mindre optimalt. 

Bestill time nå

Dropp bunnstoffet i år og start sesongen med et rent skrog!

Bestill time

https://batvask.no/
februar 2019
man tir ons tor fre lør søn
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728123
“Jeg var der med Oslofjorden Adventure sin Rib, og vi er strålende fornøyde. Den økte med over 10 knop etter vask. Akterspeilet kan man spyle manuelt med høytrykksspyler som sitter på brygga. Anbefales!
Mona Louise Schou Hermansen
Oslofjorden Adventure Tours
"Dette fungerte veldig bra!"
Pål Kumle
Båteier Bærum
"Enkel vask av skroget til overkommelig pris. Jeg har anbefalt dette til mine kompiser og kan anbefale dette til andre båteiere!"
Jo Georg Herman
Båteier Oslo