Slik fungerer båtvask på Vollen Marina

Motorbåt-fotøyes-drone
Del på Facebook
Del på Twitter

Båten kjøres inn i maskinen og fortøyes i båtvaskemaskinen. Porten lukkes bak båten og børstene begynner å rotere. Børsteanlegget beveger seg langs og under skroget i retning akter. Før akterspeilet snus retningen på børsteanlegget og børstene returnerer til startpunktet. Prosessen tar 10 – 15 minutter avhengig av båtens størrelse.

Formålet med båtvask er å redusere/forhindre bruken av miljøskadelig bunnstoff. Ved jevnlig vask av skroget gjennom sesongen vil skroget holdes rent. Mange båteiere har i løpet av pilotprosjektet på Vollen Marina valgt å slutte med påføring av nytt bunnstoff. En kombinasjon av skrogvask med groe-forebyggende tiltak vil optimalisere resultatet gjennom en lang båtsesong. Les mer om smarte alternativer på Grønn Marina sin hjemmeside. For eksempel kan akslinger og propeller behandles med PropOne for å redusere begroing på båtens bevegelige deler.

Sjekk om din båt lar seg vaske i maskinen før du kjøper sesongkort eller bestiller time. Det er noen begrensinger når det gjelder kjøltyper og bredder på seilbåter. Det samme gjelder enkelte motorbåter. Om din båt lar seg vaske, kan du bestille time i kalenderen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta oppdateringer fra oss på e-post.